Bistar pogled uz
Rodenstock FogFree

Svaki se nositelj naočala susreo sa problemom zamagljivanja leća. Najčešće se to događa ulaskom u toplu prostoriju...
> više


Savršene Progresivne leće
Beskompromisna estetika i kvaliteta pogleda kroz Rodenstock leće vrlo je bliska prirodnom procesu gledanja.
> više


ColorMatic IQ – pametne leće
ColorMatic IQ naočalne leće se prilagođavaju svim svjetlosnim uvjetima kako vani tako i u zatvorenom prostoru.
> više


Nakon četrdesete kod većine ljudi kvaliteta vida počinje slabiti. Što je idealno riješenje za Vas – progresivne leće ili naočale za čitanje?
> više


Ako se bavite sportom morate se ozbiljno osloniti na Vašu opremu. To uvijek uključuje i kvalitetne sportske leće, od sada i progresivne!
> više


Okviri
Moderan dizajn, raznovrsni materijali, kombinacija za svakoga i sve prilike
> više

Vaš vid nakon 40-te

Kratkovidnost i dalekovidnost
Nakon 40-te godine života, mnogim ljudima se pojavljuju problemi u vidu na blizinu, to je prirodna promjena koja dolazi s godinama. Da bismo to razumjeli, vrlo je važno razumjeti kako naše oko „radi“ : naša prirodna leća u oku mijenja sliku objekta kojeg gledamo zavisno o udaljenosti na kojoj se nalazimo. Ti problemi uzrokuju Presbyopiu oka (Presbyopia je normalno stanje oka, udruženo sa životnom dobi u kojoj opada moć akomodacije oka.) Prvi znakovi Presbyopie su „kratke ruke“: kada čitamo novine ili knjigu pa ih udaljavamo sve više i više, sve dok dalje ne možemo. U tom slučaju, naočale za čitanje su odličan izbor, radi izoštravanja vidnog polja udaljenog cca 40 cm. Za neke druge aplikacije, multifokalne leće ili progresivne bi bile čak više zadovoljavajuće.

Multifokalne leće ili Progresivne leće?
U multifokalnim lećama (bifokali ili trifokali) je ugrađen poseban „prozorčić“ u samu leću za gledanje na blizu; a po potrebi može se ugraditi i „prozorčić“ za srednju udaljenost. Prednost ovih leća je u tome da nemate potrebu mijenjanja naočala ili gledanja preko ruba okvira naočala. Za razliku od Progresivnih leća, kod multifokala je jasno vidljiva razdvojna linija koja razdvaja različita polja za gledanje.

Razvijanje pogleda od blizine do daljine
Rodenstock je razvio progresivnu leću Impression, radi optimalizacije iskustva gledanja, ujedno objedinjujući estetski izgled leće s kvalitetom, kako bi pogled kroz njih bio što bliži prirodnome. Kada proizvodimo Vašu leću, ne uzimamo u obzir samo Vašu dioptriju nego i Vaše osobne podatke lica i okvira koji ste izabrali. To je progresivna leća „krojena po mjeri “ za svaku propisanu dioptriju i za svaku udaljenost te izuzetno udobna za nošenje.